ERPM

Enterprise Random Password Manager (ERPM)

Az Enterprise Random Password Manager (ERPM) egy Privilegizált Személyazonosság Kezelő Rendszer, ami piacvezető a “Shared-Account” problémát övező biztonság automatizálásban. Ezzel az igen kényes helyzettel minden nagyvállalat szembesül, aminek a megoldása komoly gondot okoz. A versenytársaink, akik megpróbálják csak a hozzáférést korlátozni, gyakran elbuknak, amikor arra kerül a sor, hogy hatékonyan kezeljék a privilegizált felhasználói fiókokat mindenütt a vállalti környezetben. Ennek oka, hogy csak az ERPM-et tervezték úgy, hogy annak középpontjában a működési hatékonyság álljon. Mindehhez az architektúrájának köszönhetően még páratlanul egyszerű integrációt kínálunk a meglévő környezetbe.

Balabit Shell Control Box terméke és a Lieberman ERPM terméke közötti stratégiai együttműködésről itt juthat további információhoz.

 

Az ERPM egyedülállóan garantálja a működési hatékonyságot azáltal, hogy a következőket nyújtja:
Versenyképes különbség
Az automatizált felderítés és service account menedzsment területén az ERPM nem összehasonlítható semmilyen versenytárs által létrehozott termékkel. Ügyfeleink úgy tapasztalják, hogy sokkal jobbak vagyunk a nagy, komplex és dinamikusan változó környezetekben. Ahhoz, hogy a legjobban megértsük az IT biztonsági működés megközelítését az ERPM-nek más megoldásokkal szemben ezen a területen, itt van 3 kulcsfontosságú különbség – az ügyfeleink visszajelzései alapján.

Egyszerű telepítés / integrálás

Az ERPM-et gyorsan lehet telepíteni és egyszerű a konfigurálása összevetve a versenytársak termékeivel. Ügyfeleink általában tökéletesen telepítik, olyan környezetben is, ami földrajzilag is elkülönül egymástól méghozzá néhány napon belül. Az ERPM-et az alapoktól kezdték el tervezni azért, hogy a lehető leghatékonyabban működjön és mindezt nyílt dokumentált formában, így bármilyen új integrációt, legyen szó akár SIEM / help desk vagy más rendszerről hihetetlenül egyszerű véghezvinni. Számtalan kapcsolódási és integrációs részzel rendelkezik a termék alapból, de rengeteg azoknak az integrációs technológiáknak a száma is amelyek ebben segítségünkre lehetnek beleértve: az ArcSight, BMC Remedy, Dell DRAC, HP iLO, HP OpenView, HP Service Manager, Microsoft System Center Configuration/Operation/Service Manager, OATH, Q1 Labs Qradar, RSA enVision és az RSA SecureID-t.

Folyamatos és automatikus account felderítés

A legtöbb IT rendszernek nincsen másodpercre pontos katalogizált listája a privilegizált felhasználókról, rendszerekről a saját globális környezetükre nézve. Az ERPM rendelkezik ezzel az automatikusan és folyamatosan működő felderítési és korrelációs technikával. Ennek köszönhetően deríti fel különbözőképpen a privilegizált accountokat, beleértve a service és process accountokat is. Az ERPM automatikusan detektálja a vállalati környezetben történt változásokat és rögtön frissíti magát, legyen szó bármilyen eszközről, ami működésbe lép vagy éppen lecsatlakozik a hálózatról.

Dinamikus account használat és szétterjesztés

Az ERPM egyedüli képességeinek köszönhetően dinamikusan ismeri fel azokat a helyeket, ahol a privilegizált accountot használják vagy hivatkoznak rá. Az ERPM dinamikusan számbaveszi azokat a helyeket, ahol az adott account létezik és egy jelszó változtatásnál végrehajtja ezeket a változtatásokat, majd szétterjeszti őket az összes helyre ahol használatban van az adott jelszó.

Jobb átláthatóság

Az ERPM jobb átláthatóságot biztosít a privilegizált accountok számára, amiben a megoldásunk egyedinek számít. Rengeteg ügyfél nincsen tisztában azzal, hogy mennyi olyan account létezik a hálózatukon, amit már nem használnak és amelyet ezek után ki lehet már törölni. Ügyfeleink olyan privilegizált accountokat találnak, olyan helyeken amire nem is számítottak. Az ERPM segítségével a hálózatot meg lehet tiszítani ezeketől a felesleges vagy már feleslegessé vált privilegizált accountoktól.

Delegáció

Az ERPM auditálja az összes privilegizált account tevékenységét és előkészíti annak teljes tartalmát az auditorok számára. Integrálható a már meglévő Security Information and Event Management (SIEM) rendszerekbe és ezzel a képességével biztosítja azt, hogy megvalósítsunk egy folyamatosan auditáló profilt a privilegizált azonosítók menedzselésére.

Magas rendelkezésre állás

Jelenleg nincsen olyan eszköz a piacon, ami valós környezetben magas rendelkezésre állású telepítést biztosítson, mint az ERPM. Telepítse bármilyen kritikus alkalmazás mellé és használja ki a 99,99%+-os rendelkezésre állást, legyen szó akár egy Oracle 11g Enterprise Editon-ről vagy egy MS SQL-ról, ezt egyszerűen semmilyen más biztonság technikai eszköz nem tudja nyújtani.