Avira

Az Avira GmbH a vállalati és otthoni IT-biztonsági megoldások egyik vezető globális szállítója, ügyfeleinek száma világszerte meghaladja a 120 milliót. A 20 éves múltra visszatekintő német vállalat 300 alkalmazottal és több országra kiterjedő partnerhálózattal rendelkezik. Az Avira felhasználói táborában egyaránt megtalálhatók a világ tőzsdéin is szereplő nagyvállalatok, kis- és közepes cégek, otthoni felhasználók, valamint oktatási, illetve köz- és államigazgatási intézmények.

Az Avira belépő szintű, otthoni felhasználásra készült, ingyenes terméke az Avira AntiVir Personal, mely védelmet nyújt a vírusok, férgek, trójai- és tárcsázó programok ellen. A már fizetős, de 30 napig díjmentesen kipróbálható Avira AntiVir Premium a Personal változaton túl védelmet nyújt kém- és kéretlen reklámprogramok, adathalász kísérletek, valamint az ismeretlen vírusok ellen, a védelmi megoldás ezen kívül rendszerhelyreállító CD készítésére is alkalmas. Az Avira Premium Security Suite a Premium változaton túl tűzfalat, levélszemétszűrőt, illetve biztonsági adatmentés funkciót is biztosít a felhasználóknak. A vállalati igényekre szabott Avira AntiVir Professional Windows és Linux környezetben egyaránt elérhető, központi menedzsment szolgáltatása révén pedig akár több ezres géppark költséghatékony vírusvédelme is biztosítható.

Az Avira társadalmi szerepvállalásának keretében Magyarországon is támogatja az Auerbach Alapítványt, így minden egyes Avira Premium termék árából 5 eurót utal az elsősorban hátrányos helyzetű gyermekek támogatására, megsegítésére létrejött alapítvány számlájára.

Az Avira termékek által megszerzett díjak és minősítések: